15 de juny, 2007

Aprofitem-nos de la inseguretat jurídica!!

Avui he decidit, en un moment de l'any capdal pel que fa als estudis (que em genera una certa inquietud i "dessasossegament"), deixar per escrit quelcom que considero és més que una frase "mal" dita o poc reflexiva. El que més em fa por és que precisament és de les poques frases que es diuen essent conscients de què vol dir. D'entre les divereses variants o maneres d'expresar el mateix, una:

"Els juristes i legisladors s'han d'assegurar que hi hagi inseguretat jurídica perquè així poguem tenir més feina els advocats"

Bé... em direu... segurament això es diu "en broma", ni molt menys "hom" preten que no existeixi "seguretat jurídica" per poder tenir més feina... Doncs bé, per als "ben pensats" entendré que es broma.

Com algun cop s'ha dit... el Dret (hauria de) ser molt més que "una feina". El Dret no és un instrument mitjançant el qual fer diners... El Dret hauria de servir per regular les relacions interpresonals i fer que les "coses" (plebe sensu) funcionin millor. El Dret en majúscules hauria d'estar lligat a la Justícia i la veritat (i ho dic perquè sembla que en molts judicis el que compti és la seguretat jurídica i per això no només hauria de caldre, en un sentit ideal, seguretat jurídica)